Kesäkurpitsa-suklaaleipä

*Resepti on gluteeniton ja maidoton.

DSC_1092DSC_1087DSC_1072

Tein muutama päivä sitten mun viikottaisen jääkaapiin tsekkaus -rutiinin. Okei ketä mä oikein huijaan, tsekkaan sen päivittäin läpi. Ehkä pari kertaa. Okei okei tiedän melko tarkkaan kaiken, mitä se pitää sisällään ja milloin ne on ostettu ja avattu, mutta ei mennä siihen nyt sen enempää… 

Joka tapauksessa, käyttämättä jäänyt kesäkurpitsahan sieltä vihanneslokerosta löytyi. Hieman oli se päässyt pehmentymään jääkaapin perukoilla, eikä nyhjääntynyt kurppa olisi raakana salaatissa se kaikista herkullisin vaihtoehto.

Siispä, blenderiin vain ja lopulta uunista saatiin ulos mehevä suklaaleipä. Sana leipä ei varsinaisesti kuvaa tätä leivonnaista parhaiten, kyseessä on kuitenkin makeahko kakku. Nimi juontaa juurensa Jenkeistä ’Banana bread’ -nimisestä leivonnaisesta, joka on kuivakakun kaltainen makea leipä. Tämä leipä on kuitenkin täysin banaaniton. Banaanin maku on varsin dominoiva, eikä se ymmärrettävästi ole kaikkien mieleen. Yksi hauska raaka-aine on kuitenkin oliiviöljy. Se ei maistu läpi, mutta sopii pirun hyvin yhteen suklaan kanssa antaen hieman pähkinäistä makua. Toki se myös mehevöittää leipää ja sen rakennetta.

DSC_1055DSC_1081

Mehevä kesäkurpitsa-suklaa leipä
 • 3 luomu munaa
 • 1 kesäkurpitsa
 • 0,75 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • 1,5 dl luomu hunajaa
 • 3 pipetillistä nestemäistä steviaa tai muutama rkl hunajaa lisää
 • 1 dl kookosjauhoja
 • 0,5 dl tattari- tai teffjauhoja
 • 2 rkl perunajauhoja
 • 0,75 dl raakakaakaojauhetta
 • 0,5 tl suolaa
 • 1 tl ruokasoodaa
 • 1 tl omenaviinietikkaa
 • (kaakaomassaa//tummaa suklaata)
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Poista kesäkurpitsasta kanta ja pilko pienemmäksi. Blendaa kaikki kosteat aineet keskenään tasaiseksi. Lisää loput aineet ja blendaa vain sen aikaa, että ainekset sekoittuvat keskenään. 
Öljyä leipävuoka ja jauhota tattari- tai teffjauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja halutessasi rouhi päälle kaakaomassaa tai tummaasuklaata. Paista 45-50 min, anna jäähtyä hetki ennen kumoamista. Suklaaleipä toimii mahtavasti mm. pähkinävoin kera!

DSC_1080

 

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s