Kevään arkiruokavuoka

*Resepti on gluteeniton, maidoton ja paleo.

DSC_1191DSC_1178

Helpoille arkiresepteille on usein tarvetta. Jopa meidän taloudessa. Jotain nopeaa, edullista, yksinkertaista ja freesiä. Kyllä kiitos. Entä jos sanoisin vielä että tämän ruuan annoshinnaksi tulee noin 3 euroa. Riippuen oletko tarjousbongari ja löydät kalan normaalia edullisemmin, silloin hinta voi olla vieläkin edullisempi. Kunhan vaan saadaan vielä kotimaiset kasvikset kunnolla sesonkiin, niin kesän lemppari arkiruoka on valmis!

Tähän ruokaan inspiroiduin, varsin kaukaisesti kylläkin, perinteistäkin perinteisemmästä, jo peruskoulustakin tutuksi tulleesta, merimiesvuuasta. Vai tunnetaankohan se paremmin nimellä merimiespihvi? Mutta nyt, ennen kuin kukaan nyt ymmärtää väärin että vertaan tätä lihatonta, runsaasti kauden kasviksia sisältävää ’terveysversiota’ merimiespihviin, niin ei, en vertaa.  Myönnän kyllä että mun inspikset pursuaa joskus varsin hämmentävistäkin mielenyhtymistä… Eniveis, 5 raaka-ainetta, kaikki siivuiksi, vuokaan ja uuniin. Ei mitään fine diningia, vaan kevyttä ja maittavaa arkiruokaa.

DSC_1119DSC_1126DSC_1157

Kylmäsavulohi-kukkakaalivuoka

  • 2 kukkakaalia yht noin kilo
  • 1 purjo
  • nippu tilliä
  • n. 400 g kylmäsavulohta
  • 1 tlk (luomu) kookosmaitoa
  • suolaa ja pippuria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Poista kukkakaalista pieni siivu kannasta, älä kuitenkaan heitä lehtiä pois, ne voi pilkkoa pienemmäksi ja heittää sekaan. Suikaloi kukkakaali 1-1,5 cm siivuiksi. Suikaloi myös purjo ja hienonna tilli. 

Pinoa kasvikset ja lohi kerroksittain vuokaan; kukkakaali (suolaa ja pippuria), purjo, kylmäsavulohisiivuja, tilliä, kukkakaali (suolaa ja pippuria), purjo, kylmäsavulohi, tilliä ja päälle vielä loput kukkakaalit(suolaa ja pippuria). Ravistele kookosmaitotölkkiä jotta paksumpi massa sekoittuu nesteeseen, ja kaada maito vuuan päälle. Paista vuokaa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes veitsellä kokeiltaessa kaali on kypsää, mutta vielä hieman napakkaa. Nauti raikkaan salaatin kanssa!

 

DSC_1188

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s