Soft and chewy choc chip cookies

*Resepti on gluteeniton, maidoton ja viljaton.

DSC_0599DSC_0602

Vähän pitää nyt tähän alkuun pahoitella vieraskielistä otsikkoa. Tuo laini vaan kuuluu taas siihen kategoriaan, joka ei suomeksi ilmaistuna kuulosta ihan samalta. Mikähän siinä on että asioiden ilmaiseminen ei aina luonnistu parhaiten omalla kielellä…

Oli miten oli, jos itse haluaa leipoa jotain nopeaa ja hyvää, on cookies’it klassinen valinta joka ei petä. Junnuvuosilta muistan, kun joskus sadepäivinä leivottiin kotona juurikin tällaisia suklaahippukeksejä. Ne oli sellaisesta valmisjauhopaketista jossa oli kaikki valmiina mukana. Äiti toi niitä työmatkaltaan Jenkeistä. Ne oli hurjan hienoja kun Suomesta ei sellaisia vielä löytynyt. Amerikassahan näitä isoja, pehmeitä ja hieman jopa tahmeita keksejä on tosin leivottu jo monien monien vuosikymmenten ajan.

DSC_0593

Nyt kuitenkin jätettiin vehnät ja muut viljat kaupan hyllylle ja keskityttiin vähän parempiin raaka-aineisiin. Maku ei silti jäänyt matkan varrelle. Pitänee tähän kohtaan vähän lainata mun veljeä, jolla koemaistatin ekaa erää. Mutustelun jälkeen seurasi hiljaisuus, pieni hymy, sekä ’onko nää vai vielä terveellisiäkin??’. Tässä vaiheessa sanottakoon että hän on syömisistään varsin valikoiva. Virheää valoa siis ainakin sieltä suunnasta. Nämä keksit maistuu myös lapsille, empiirisesti tutkittu. 

Muutama sana vielä ainesosista; kookossokeria näissä on, mutta osan voi halutessaan korvata vaikka kidemäisellä stevialla tai erytritolilla. Kookossokeri tosin sisältää jonkin verran kivennäisaineita kuten kaliumia, magnesiumia ja rautaa. Sen glykeeminen indeksi on myös matalampi kuin sakkaroosin tai vaikkapa hunajan. Pähkinävoin voit valita ihan oman maun mukaan; itse käytin puolet maapähkinä- ja puolet cashewvoita. Manteli toimisi varmasti hyvin neutraalin maun vuoksi. Suklaahiput puolestaan on rouhittua, puhdasta raakakaakaomassaa. Koska keksitaikina on makeaa, sopii tämä voimakas 100% suklaa hyvin tasapainottamaan makua. Sen tilalle sopisi varmasti myös joku laadukas, todella tumma suklaa.

DSC_0591

Soft and chewy choc chip cookies
  • 200 g pähkinävoita
  • 2 dl (n. 140g) kookossokeria
  • 2 luomu kananmunaa
  • 2 rkl mantelimaitoa
  • 1 dl kookosjauhoja
  • 1,5 tl ruokasoodaa
  • 1/4 tl hyvää suolaa
  • n. 60 g kaakaomassaa karkeasti rouhittuna
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.  Sekoita kosteat aineet huolella keskenään, lisää kuivat aineet sekaan ja lusikoi pellille leivinpaperille 12-15 keksiä. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia, kunnes alkavat saada väriä pintaan. Anna jäähtyä 10-15 minuuttia ennen siirtämistä.
DSC_0586

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s