Vihreät raaka fudgepatukat

*Resepti on raaka, vegaaninen, gluteeniton ja maidoton.
 DSC_0448DSC_0466DSC_0485
Mulla tulee nykyään enää äärimmäisen harvoin ostettua mitään proteiinipatukoita kaupasta. Yhtenä syynä se, että niissä on pääsääntöisesti melko ankeat ainesosaluettelot; heti alkuun sokerin kaikki eri synonyymit, muutama eri maitoproteiini ja lisäksi aromeja. Poikkeuksiakin toki löytyy, valitettavan suppeasti vain (vielä) ja ne hyvät yksilöt on myös yleensä melko hintavia.
Raakapatukoita on helppo tehdä itse, kuten olen aiemminkin liputtanut. Niissäkin on muutama pienen pieni ’pulma’, joihin halusin tällä kertaa hieman puuttua. Aloitetaan ravintoarvoista. Raakaruoka on usein melkoisen runsasenergistä, sillä se sisältää paljon rasvaa ja hiilihydraatteja. Lähteet on hyviä, mutta voisiko raakapatukoita tehdä niin että muuttaisi ravintoarvojen suhteita. Lähdettäisiin liikkeelle maltillisemmilla hiilareilla ja toisaalta pienellä proteiinilisäyksellä. Lisäksi proteiini ja hyvät rasvat tuo tehokkaammin kylläisen olon.
Toiseksi, raakapatukoiden rakenne on usein samaan aikaan rouhea ja tahmea. Mikä on toki myös hyvä, ja mieltymyksiäkin on monia.  Itse ainakin pidän myös tasaisesta, fudgemaisesta, rakenteesta mikä joistakin uudemmista markkinoilla olevista patukoista löytyy. Tässä vaiheessa pitää siis erotella fudgemaisuus ja jauhoisuus, jotka on kaksi ihan eri asiaa.  Anyways, makeutta voi saada luonnollisestikin käyttämättä makeutusaineita. Näissä patukoissa käytetään cashewtahnaa, joka on luonnostaan suorastaan hämmentävän makeaa. Puhumattakaan siitä silkkisestä koostumuksesta. Kookostuotteita kannattaa myös suosia. Esimerkiksi kookosjauho on luonnostaan hieman makea ja soveltuu hyvin raakaleivontaankin. Lisäksi se sisältää hurjasti kylläisyyttä lisäävää kuitua, 39g/100g!
DSC_0453DSC_0531
Fudgemaiset matcha proteiinipatukat
Sekoita cashewtahna, kaakaovoi, makeutukset ja mantelimaito keskenään lämpimässä vesihauteessa, kunnes kaakaovoi sulaa. Siirrä pois lämmöltä ja sekoita kuivat aineet joukkoon. Taputtele massa leivinpaperilla tai kelmulla vuorattuun vuokaan ja siirrä pakastimeen puoleksi tunniksi jähmettymään. Leikkaa veitsellä paloiksi ja spritsaa päälle halutessasi raakasuklaata tai 100% kaakaomassaa*. Säilytä jääkaapissa.
  1. Riippuen käytätkö makeutettua proteiinijauhetta. Laita rohkeasti enemmän, jos pidät makeasta ja käytät maustamatonta proteiinia

 

*Tuotteet Foodinin verkkokaupasta, muistakaahan tilatessanne alennuskoodi ANNEKATARIINA, jolla saatte tilauksistanne -10%.

 
DSC_0525

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s