Smoothievohvelit ja vinkki äitienpäiväbrunssille

*Resepti on gluteeniton ja maidoton.

DSC_1381DSC_1331DSC_1240

Joko sä olet päättänyt mitä tarjoilla äitienpäiväaamuna aamupalapöydässä? Oisko vohvelit mitään? Vohvelit on niin perinteinen aamiaisherkku, kun vaan olla voi. Vohvelit kruunaa brunssin, mutta kattavilla täytevaihtoehdoilla muuta härpäkettä ei välttämättä edes tarvita. Vohvelit voi siis myös olla aamupalapöydän päätähti. Toisaalta niiden paisto sopii mun mielestä muutenkin tosi hyvin kiireettömiin aamuihin. Sekin on tavallaan yksi ohjelmanumero. Miksei siis virittäisi raudan pöytään, taikinat näppäriin astioihin, ja jokainen voi vaikka paistaa omat vohvelinsa? Silloin ei ainakaan pääse vohvelit jäähtymään ja pehmenemään ennen tarjoilua.

DSC_1254DSC_1277DSC_1293DSC_1301

Muistan jo pienempänä, kun katsoin piirrettyjä jossa tehtiin neliön muotoisia, belgialaisia, vohveleita. Voi vitsi ne oli hienon näköisiä. Silloin mietin että miksi meillä on Suomessa pelkästään niitä pyöreitä, ’sydämen muotoisia’ vohveleita. Onko nää neliskanttiset vaan jotain ammattilaisten ja ulkomaailman juttuja? (Okei, en mä ole ollut mikään vohveliaddikti tai mitään…)

Anyway. Muhun oltiin yhteydessä keittiötarvikeverkkokaupasta nimeltä KitchenTime. Sieltä löytyy todella kattava valikoima erimerkkisiä keittiövälineitä ja laitteita. Sainkin sieltä testiin tuon kirkkaan punaisen vohveliraudan, jota ei voi olla huomaamatta. Siis kuinka pirteänvärinen voi vohvelimasiina olla? Joka tapauksessa, nyt saan vihdoin tehtyä klassisen muotoisia, paksuja, rapeapintaisia vohveleita! Ainakin meidän entinen rauta alkoi olla jo niin kehnossa kunnossa, että ilman öljyämistä taikina paloi kiinni. Tässä uudessa ei todellakaan ollut sitä ongelmaa. Toki kevyt öljyäminen auttaa saamaan vohveleihin rapeamman pinnan. Nyt oonkin viime päivinä vääntänyt makeita ja suolaisia vohveleita, like never before!

Mites sitten nämä itse vohvelit? Tämän päivän trendiin tuodut vohvelit maistuu freesiltä. Vaikutteita on siis kerätty ravitsevista, raikkaista ja värikkäistä smoothieista. Näistä jokainen taikina on raikas, mutta maistuu erilaiselta. Värikkäät taikinat ovat pirteitä ja niitä voi käyttää vohveleissa ristiin rastiin. Huomaa muuten, jos tarjoilet vohveleiten kanssa chia -hilloa, että laitat sen turpoamaan jo vaikka edellisenä iltana. Silloin sen on aamulla suoraan valmiina tarjottavaksi.

Eipä mulla muuta tällä kertaa, ihania vohvelikestejä kaikille!

DSC_1296DSC_1338DSC_1372

Smoothie vohvelit

Viher -vohvelit

 • 1 dl kookoskermaa
 • 2 munaa
 • 1 dl hienonnettua pakastepinaattia sulatettuna
 • puolikkaan sitruunan kuori hienoksi raastettuna
 • 3-4 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
 • 2-3 rkl vaahterasiirappia//kotimaista luomu hunajaa
 • 2 dl kaurajauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • ripaus suolaa
Marja -vohvelit
 • 1 tl leivinjauhetta
 • ripaus suolaa
Tyrni -vohvelit
 • 1 dl kookoskermaa
 • 2 munaa
 • 2-3 rkl vaahterasiirappia//kotimaista luomu hunajaa
 • 3 tl Biokia Tyrnijauhetta
 • 0,5 tl kurkumaa
 • 1,5 dl kaurajauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • ripaus suolaa

Sekoita eri taikinoiden ainekset keskenään omissa kulhoissaan. Voit myös valmistaa kaurajauhoja itse jauhamalla kaurahiutaleita blenderissä hienoksi. Anna taikinoiden turvota hetki, 10-15 minuuttia ja laita vohvelirauta lämpenemään. Paista vohveleita 1-2 minuuttia, öljyä rauta muutaman vohvelin välein kookosöljyllä. Voit paistaa ”sekavohveleita” käyttämällä yhdessä vohvelissa erimakuisia taikinoita, tai sitten paistaa taikinat erikseen. Nauti lämpimänä lisukkeiden kera.

 

Tarjoiluun

Puolukka-chiahillo

Yhdistä kaikki aineet lasipurkissa ja anna turvota jääkaapissa vähintään puoli tuntia, mieluiten yön yli.

Lisäksi muita lisuke ideoita:

 • Tuoreita marjoja ja hedelmiä
 • Pähkinätahnoja
 • Kookoskermasta vatkattua kermavaahtoa
 • Vaahterasiirappia
 • Kookoslastuja
 • Pähkinärouhetta

 

**Vohvelirauta saatu testiin KitchenTime:lta. Biokia -marjatuotteet saatu testiin.

DSC_1403

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s