Back to school // raikkaat vege vohvelit

DSC_3115

Voi vitsit, miten inspiroiva viikonloppu takana. Lähinnä siis täällä oman pään sisällä. Hirmuisesti uusia oivalluksia, ajatuksia ja ideoita. Tapahtumat, kohtaamiset ja ihmiset inspiroivat hirmuisesti, mutta vähintäänkin yhtä tärkeää on ne omat oivallukset.

Tällä viikolla jatkuu koulu, mikä on ihan kiva juttu. Koko kesä on mennyt hujauksessa erilaisia töitä tehden. Kokemuksia, tekemistä, oppimista, luopumista. Kaikenkaikkiaan varsin antoisa kesä takana. Tästä on hyvä jatkaa uusiin haasteisiin ja omia unelmia kohti.

DSC_3138

Harvemmin enää laskeskelen resepteistäni makroja, eli makroravinteita eli aineita joita ihminen tarvitsee suuria määriä. Syömästäni ruuasta taas en koskaan sillä tiedän kyllä mitä se pitää sisällään. Uskon myös vahvasti kehoni tietävän mitä se milloinkin tarvitsee. Jos on ihan hiljaa ja kuuntelee oikein tarkasti sitä pienen pientä ääntä joka sisältä sinulle puhuu, se kyllä kertoo mikä sinulle on parasta juuri nyt.

Jos jostakin syömästäni ruuasta tulee hyvä, tyydyttynyt ja energinen olo pitkäksi aikaa, tulen varmasti jatkossakin syömään sitä. Jos taas jostakin ruuasta tulee hetkellinen hyvä olo, jota kuitenkin seuraa huono olo, turvotus, vatsakivut, väsymys, mielialan heittely, uupumus tai muuten vain heikko olo, voin olla varma ettei se kuulu minun syötäväksi. 

DSC_3130

Tein viikonloppuna niin hyviä vohveleita, ihan sattumalta, että on pakko jakaa resepti teidän kanssa. En käyttänyt näissä vohveleissa mitään eläinperäistä, mutta luonnollisesti halusin vohveleista mahdollisimman ravitsevia.

Usein kasviperäisen ruuan kanssa epäillään proteiinipitoisuutta. Toki aminohappoprofiili sekä imeytyminen kasviproteiineissa on hieman erilainen kuin eläinperäisissäproteiineissa, mutta kuten kaikessa muussakin; monipuolisuus on avain onneen.

Laskin suurpiirteiset makrot vohveleille ja kuituakin näissä on noin 6 grammaa. Siihen vielä lisukkeet päälle, niin kyllä pysyy kylläisenä pitkään. Varsinaisten ravintoaineiden osalta on myös ihan kivaa katsottavaa: Proteiinia 34, rasvaa 16 ja hiilihydraattia 19. Siis mitä, ja ilman mitään hillitöntä proteiineilla läträämistä? Kyllä vain! Ja makukin on varsin miellyttävä; raikas, mutta hieman pullamainen. Riittävä makeus saadaan ilman varsinaista makeutusta omenasta ja lupiinijauhosta.

 

Raikkaat vege vohvelit // Vegan gluten-free waffles

  • 1 kotimainen iso omena tai 2 pienempää, yht noin 120g valmista sosetta
  • 1 dl mantelimaitoa tai vettä
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 rkl chia siemeniä
  • 2 rkl herneproteiinia vanilja
  • 1 dl lupiinijauhoa tai kvinoajauhoa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • hieman suolaa
  • kardemummaa

Poista omenasta kota. Heitä kaikki aineet blenderiin ja aja tasaiseksi taikinaksi. Laita vohvelirauta lämpenemään, öljyä kookosöljyllä. Paista vohveleita 2-3 minuuttia, huomioi kuitenkin oman rautasi tehokkuus. Jos vohvelirautaa ei kotoa löydy, voit paistaa taikinan myös pannukakuiksi paistinpannulla keskilämmöllä paistaen.

Nauti esimerkiksi kotimaisten marjojen, kaakaonibsien ja cashewtahnan kanssa. 

 

DSC_3137

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s