Maistuisko sulle? // puolukka ja toffee

DSC_3197

Nyt ollaan kuulkaa jännän äärellä, olis nimittäin aika makee tilaisuus! Kirjaimellisesti. Erityisesti jos asut Espoon hoodseilla, niin kannattaa suunnata ensi viikon torstaina 1.9 K-Supermarket Leppävaaraan. Siellä on nimittäin kyseisenä ajankohtana mahdollisuus tulla maistelemaan allekirjoittaneen raakaherkkuja! Kyseessä onkin ihan spessu tilaisuus ja mä oon kanssa koko päivän paikalla. Olis ihana nähdä mahdollisimman paljon porukkaa siellä.

DSC_3201

Puolukat on kypsyneet loppukesän kovaa vauhtia ja ovat viimein kirkkaan punaisia. Tätä hetkeä ei voi niin vaan ohittaa, vaan pitäähän myös nuo varsin hapokkaat marjat hyödyntää. Nykyään varsinaisena marjafriikkinä täytynee myöntää että puolukat lienevät ainoat marjat, jotka ei ihan sellaisenaan uppoa.

Nyt voin kuitenkin sanoa, että on muuten löytynyt puolukoille paikka munkin sydämessä. Nimittäin raaka fudgen muodossa.

DSC_3271DSC_3232

Raakasuklaa on hyvää, mutta mä itse tykkään ehkä jopa vähän enemmän raaka fudgesta. Koska kaakaovoi. Raaka kaakaovoin mieletön tuoksu on niin intensiivinen ja huumaava. Se on myös niin käytännöllinen raaka leivonnassa, sillä sen sulamispiste on niin korkea.

Kaakaovoin mietoon makeuteen sopiikin mielettömän hyvin luonnostaan makeampi, jopa hieman hedelmäisen toffeinen lucuma. Tätä makeutta tasapainottamaan tarvitaan nyt se kirpeä puolukkasydän. Puolukka ja toffee onkin melko klassinen yhdistelmä ja toisaalta ihanan syksyinen.

Halusin vielä yhdistää tähän komboon hieman mausteisuutta ja maanläheisyyttä  lakritsinjuuresta. Aito lakritsinjuuri on luonnostaan ihanan makea ja sopiikin erityisesti näin syksyn tullen teen, raakasuklaan tai vaikka puuron joukkoon. Lakritsinjuurta on käytetty jo iät ja ajat kiinalaisessa lääketieteessä ja sillä on todettu olevan jopa antibioottisia vaikutuksia! Sopii siis hyvin vaikkapa flunssan karkoitukseen.

Mutta nyt ei sairasteta, vaan ravitaan kehoa parhaalla mahdollisella tavalla. Ja mikäs siihen parempi keino kun herkutella raakaherkuilla.

DSC_3264DSC_3241

Haluan jakaa näiden fudgejen reseptin teidän kanssa sillä niistä tuli ainakin omaan makuun aika ihania. Jos et kuitenkaan tähän hätään jaksa näitä herkkuja tehdä, niin muistutuksena. Tervetuloa maistelemaan K-Supermarket Leppävaaraan 1.9 10-18 jolloin mäkin oon paikanpäällä! Tulkaa moikkailemaan!

 

Lucuma-puolukka fudge

  • tuoreita puolukoita

Sulata kaikki ainekset vesihauteessa (paitsi puolukat) ja sekoita huolella keskenään. Kaada konvehtimuotteihin ja tiputa jokaiseen koloon muutama puolukka. Siirrä pakastimeen noin 15 minuutiksi tai jääkaappiin noin tunniksi. Nauti ❤ 

 

DSC_3250

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s