Aamupalaksi porkkanakakku parfait

DSC_3628DSC_3612

Syksy on porkkanakakun kulta-aikaa, luonnollisesti siis mm. omenapiirakan lisäksi. Porkkanakakun mausteisia makuja saa helposti integroitua erillaisiin konsepteihin; kaurapuuroon, smuuteihin, tai kuten tällä kertaa, raakapuuroon. En tosin tiedä voiko tämä puuron nimellä kulkea sillä se ei sisällä yhtään viljoja, vaan on täynnä hyviä rasvoja ja elinvoimaa.

Monilla voi aamut kehkeytyä turhan kiireisiksi, eikä aamupalaan ole aikaa. Aamuisin ei heti herättyä välttämättä tee edes mieli ruokaa, mikä on kanssa ihan ok. Syöminen aamulla ei ole välttämätön terveelliseen ja tasapainoiseen elämään, etenkin jos siltä ei tunnu. Nälkään kun vaikuttaa hurjasti mm. se mitä edellisenä iltana on syönyt. Kiireen vuoksi en lähtisi aterioita skippaamaan ja oman kehon kuuntelu on tässäkin äärimmäisen tärkeää.

Usein nälkä kuitenkin yllättää viimeistään kun on noussut ylös, juonut iiiison lasillisen vettä ja lähtenyt liikkeelle. Siinä vaiheessa onkin hyvä olla jotain fiksua käden ulottuvilla. Etukäteen valmistellut eväät on usein kiireisen ja onnistuneen päivän edellytys. Laadukkaat, monipuoliset rasvanlähteet antavat tasaista virtaa pitkäksi aikaa. Kuitu auttaa verensokereihin, vatsan toimintaan, sekä kylläisyyteen. Mutta mikä tärkeintä, myös hyvä maku kannattaa sisällyttää jokaiseen ateriaan 😉

DSC_3633DSC_3670DSC_3677

 

Porkkanakakku parfait 2 annosta

Vaniljakerros

 • 1 dl kookosmaitoa
 • 1 dl vettä
 • 3 rkl chia siemeniä itse käytin vaaleita mutta tummemmat käy myös
 • 3 rkl proteiinijauhetta vanilja
 • (vaniljajauhetta)
 • (hienoksi raastetttua luomusitruunan kuorta)

Porkkanakakkukerros

 • 1 dl kookosmaitoa
 • 1/2-1 dl vettä
 • 3/4 dl kookosjauhoa
 • 3/4 dl hampun-, auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä miel. liotettuna muutama h
 • tuoretta inkivääriä pieni pätkä
 • kardemummaa
 • muskottipähkinää
 • kanelia
 • suolaa
 • (hunajaa/muutama taateli)
 • 1/2 dl manteleita rouhittuna
 • 2-3 porkkanaa raastettuna

 

Sekoita vaniljakerroksen ainekset keskenään kulhossa, siirrä kylmään turpoamaan noin puoleksi tunniksi.

Mittaa blenderiin/monitoimikoneeseen kookosmaito, vesi, kookosjauho, (liotetut) siemenet, inkivääri ja mausteet. Aja tasaiseksi massaksi. Maistele ja lisää maun mukaan lisää nestettä, mausteita, tai makeutta hunajasta/muutamasta taatelista. Kääntele joukkoon mantelirouhe sekä raastettu porkkana.

Vanilja-chiakerroksen turvottua purkita lasipurkkeihin kerroksittain. Ripottele päälle haluamiasi lisukkeita, kuten: mantelirouhetta, kookoshiutaleita, mantelitahnaa, saksanpähkinätahnaa, marjoja, hampunsiemeniä…

Maistuu hyvältä siltä istumalta, mutta vielä paremmalta seuraavana aamuna asetuttuaan.

 

DSC_3649

 

 

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

2 vastausta artikkeliin “Aamupalaksi porkkanakakku parfait”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s