Raw carrot cake doughnut holes

DSC_3863DSC_3834DSC_3851

Miten sun syyskuu on lähtenyt käyntiin? Ootko haastanut itseäsi sokerittomaan? Jos et niin vielä kerkee mukaan! Vaihtoehtoja sokerittomille herkuille on nykyään ehkä joku miljoona, eli herkuttelu ei tosiaankaan jää taka-alalle haasteen aikana. Tiedän omasta kokemuksesta, että sokerikoukusta on monille aluksi haastava päästä pois. Se on kuitenkin mahdollista ja yksi parhaista asioista mitä voi omalle keholle lahjaksi antaa. Kun huomaa että keho voi niin paljon paremmin ilman ja olo on sata kertaa energisempi, ei sokeria juuri enää kaipaa.

Tapaan usein kerran viikossa tehdä jotain rasva- ja proteiinipitoisia raakapalleroita välipalaksi ja hätävaraksi. On hyvä olla jääkaapissa valmiina jotain fiksua herkkua jolloin huonoja valintoja ei edes kerkeä ajatella.

Mulla on tällä hetkellä menossa ihan mieletön porkkanakakku -madness (skrollaa edelliseen postaukseen), joka loppuu luultavasti vasta siellä jossain joulun jälkeen. Turha siis edes yrittää tehdä mitään muuta. Jos siis skippasit otsikon niin tiedät viimeistään nyt mistä tälläkin kertaa on kyse. Tän kertaisista palleroista tuli niin hyviä, että oli pakko napata kuva jos toinenkin ja palautella reseptiä mieleen että saan jakaa sen tänne teidän kanssa; toivottavasti muistin kaiken!

DSC_3843

Kun pallerot olivat valmiina jääkaapissa jähmettymässä, muistui mieleeni muutama resepti jotka olin jo jokunen hetki sitten nähnyt jenkki blogeja selaillessani. Nimittäin doughnut holes. Tämä onkin itseasiassa vähän huvittava juttu. Luulin aluksi sen olevan joku vitsi, taasko jotain vitsailua diettauksesta! Donitsin reikiä? Eli ilmaa? Haha. Kyse ei ollutkaan siitä, vaan ehkä jostain ihan toisesta ilmiöstä joka ei ainakaan Suomessa vaikuta olevan kovin tunnettu. Suomessa näitä donitsin reikiä taidetaan kutsua pikku munkeiksi, tai muuksi vastaavaksi. Joka tapauksessa, kuorrutettuja palleroisia. Short story long, eli tästä tuli idea vielä kuorruttaa raakapyörykät. Ja mikä olisikaan klassisempi kuin vaniljainen sokerikuorrute? Tämä kuorrute ei tosin ole mitään sinne päinkään, mutta ulkonäkö ehkä hieman vastaavanlainen. Ja maku luonnollisesti kymmenen kertaa parempi; makean vaniljainen ja rapea, joka kätkee sisälleen pehmeän, taikinaisen sydämen.

DSC_3815DSC_3860

Jos taikina tuntuu liian kuivalta, sekoita joukkoon vähän lisää kookosöljyä tai mantelitahnaa. Jos taas liian kostealta, lisää kookosjauhoa.

 

Raw carrot cake doughnut holes

 • 2 porkkanaa raastettuna
 • n 100g Medjool taateleita kivet poistettuna
 • 1,5 rkl kookosöljyä
 • 1,5 rkl raaka mantelitahnaa tai muuta raaka pähkinätahnaa
 • 2 tl sitruunamehua
 • (pieni pätkä tuoretta inkivääriä tai valmista murskaa)
 • 1 dl hamppuproteiinia
 • 1 dl kookosjauhoa
 • 1 dl raaka manteleita
 • 1 tl kanelia
 • 1 tl kardemummaa
 • 1/2 tl neilikkaa
 • hieman merisuolaa
 • (kookoshiutaleita)

Mittaa kosteat aineet monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää kuivat aineet joukkoon ja sekoita. Voit lisätä mantelit viimeisenä ja pyöräyttää vain muutaman kerran, jottaa joukkoon jää rouskuvia sattumia.

Pyörittele palloiksi ja siirrä kylmään jähmettymään.

 

Vaniljakuorrute

 • 1 rkl kookosöljyä
 • 2 rkl kaakaovoita
 • 1/2 tl aito vaniljaa
 • 1,5 rkl koivusokeria tai vaahterasiirappia 

Mittaa aineet kulhoon ja sulata varovasti miedossa vesihauteessa. Sekoita hyvin keskenään. Pyörittele pallerot kuorrutteessa ja siirrä kylmään jähmettymään, säilytä jääkaapissa.

 

DSC_3871

 

 

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

2 vastausta artikkeliin “Raw carrot cake doughnut holes”

 1. Oi vitsit, nää vaikuttaa hyviltä! Porkkanakakkuasioita ei voi kyllä ikinä olla liikaa 🙂 Valkosuklaa on myös parhautta, tuota kuorrutetta voisi varmaan laittaa vähän mihinkä tahansa esim. lusikalla suoraan suuhun!
  Tuo donitsinreikä on tosiaan suomessa vähän oudompi juttu, mutta kotopuolessa Etelä-Pohjanmaalla oli usein markkinoilla/tapahtumsisa lähileipureilla myynnissä leivänreikiä 😀 Eli käytännössä ideana ruisreikäleivän reikiä myynnissä. Lapsena ne oli suosikkeja kun sai syödä pienenpieniä pyöreitä leipäsiä, joilla oli vielä hauska nimi!

  Tykkää

  1. Ihanaa kun on löytyny sielun sisko porkkanakakku asioissa, haha! Ja totta, en osaa päättää onko toi kuorrute vai itse sisus parempi. Mut vanilja tekee niin ihanan tuosta valkosuklaisesta kuorrutteesta ❤
   Nyt kun sanoit niin kyllähän mäkin nyt muistan nää ruisleivän reiät! Meidän oma suomalainen versio. Ihanan kuuloisia muistoja sulta ❤

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s