Laava kakkuset cashew -sydämellä [V]

DSC_2663DSC_2612

Tiedättehän, joskus sitä vain tarvitsee mehevää suklaakakkua keskellä viikkoa. Ehkä jopa keskellä päivää, vaikka lounaaksi. Ja hitto kun se on edelleen se sokeriton syyskuu. Mut hei, ei hätää, miten ois sokeriton loppuelämä? Se ei nimittäin muuta mitään. Palataan tähän vielä vähän myöhemmin, sillä puhutaan hetki vielä jostain muusta.

Saan todella usein kysymyksiä, että miten sä sitten herkuttelet. Voi kuule, -mä vastaan. -Mistä mä aloitan? Kuten varmasti blogini lukijana tiedät, herkuttelu≠sokeri. Valkaistun sokerin vähentäminen onkin enemmän kuin kannattavaa. Se on jo yksi iso lahja, jonka keholleen voi antaa. Etenkin kun herkutella voi tosiaan oikeasti myös ilman. Sokerilla voi myös aiheuttaa itselleen valtavasti hallaa.

DSC_2653

Oon viime aikoina keskittynyt ihan hurjasti rasvoihin. Ottanu selvää, vaikutusmekanismeista ja välttämättömyydestä. Onhan se aina ollut tiedossa, kuinka tärkeitä ne on mm. hormonitoiminnassa, eli ei tämä varsinaisesti ole mitään brand new information. Mutta kuinka tärkeitä ne on kaikessa muussakin. Miten olisi esimerkiksi aivotoiminta? Onneksi asia alkaa olla enemmän pöydällä, eikä rasva ehkä enää pelota niin paljon. Miten ne hyvät ja oikeat rasvat saataisiin vielä oikeasti suomalaisten käpäliin, päivittäiseen käyttöön, ja vastaavasti tarpeettomat sokerit alemmas? 

Nyt en kuitenkaan halua keskittyä negiksiin, vaan tarjota ideoita ja inspistä siitä kaikesta muusta. Keskitytään mielummin siihen joka tekee hyvää. Ja voi pojat, niitähän muuten on.

Miltä esimerkiksi kuulostaisi mehevät laava kakkuset? Sisältä hieman kostea ja keskeltä löytyy ihana ylläri. Mä itse rakastan hurjasti silkkistä cashewtahnaa, joka aina yllättää luontaisella makeudellaan. Teemaan sopien se istuukin loistavasti reseptiin sokerittomana vaihtoehtona.

Jauhojen kannalta mietin, mikä olisi paras vaihtoehto pehmeään koostumukseen. Pienen testailun jälkeen päädyin lupiinijauhoihin. Lupiinijauhoista oon kirjoitellutkin jo aiemminkin täällä. Mutta mitä nyt parhaita puolia mainitakseni; luontainen makeus, hurja proteiini- ja kuitupitoisuus, gluteenittomuus, silkkinen rakenne…. Ei varmaan tarvinne jatkaa?

Ja nyt siihen parhaimpaan kohtaan; kyllä, näitä voi hyvillä mielin pistellä vaikka aamupalaksi tai lounaaksi. Hyviä rasvoja, sopivasti proteiinia ja -hiilareita. Jos cashew ei jostain syystä sovi omaan ruokavalioon, suosittelen tätä vaihtoehtoiseksi täytteeksi!

DSC_2575DSC_2671

 

Laava kakkuset // Lava cakes
 • Sisälle: cashewtahnaa + halutessaan kaakaomassarouhetta

 

Laita taatelit blenderiin/monitoimikoneeseen likoamaan 2 dl:aan vettä. Muista poistaa taateleista kivet. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
 
Lisää blenderiin myös cashewtahna sekä omenaviinietikka, aja tasaiseksi soseeksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele soseen joukkoon. Öljyä muffini pelti kookosöljyllä ja lusikoi 2/3 taikinasta n 6 koloon ja muotoile keskelle pieni kolo. Tässä vaiheessa voit ripotella kolojen pohjalle hieman kaakaomassaa. Lusikoi koloihin myös cashewtahna, n 1-2 tl/kolo. Levitä lopuksi loppu taikina peittääksesi täytteet.
Paista kakkusia 12-15 minuuttia. Taikina saa jäädä sisempää kosteaksi. Anna jäähtyä 10-15 minuuttia ennen vuuasta siirtämistä.

 

Päälle on valutettu raakasuklaata ja ripoteltu kookosjauhoja.

 

Resepti sisältää tuotelinkit.

DSC_2655

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

5 vastausta artikkeliin “Laava kakkuset cashew -sydämellä [V]”

 1. Nam, nam ja nam!!
  Laavaleivokset ovat niin taivaallisia! Niitä tulee tehtyä ihan liian harvoin, mutta ne ovat niiin hyviä.
  Oon nähnyt aiemmin maapähkinävoilla täytettyjä leivoksia, mutta cashew- tai mantelitahna oli uutta 🙂 Tää menee kyllä ehdottomasti kokeiluun. Lupiinijauhoja en oo tosin kokeillut vielä ikinä, kaupassa aina välillä pussia kyllä hypistellyt. Mutta tattarijauhoja löytyy kätevästi kaapista joten niillä varmaan mennään.
  Ihanat kuvat kyllä!

  Tykkää

  1. Siis tää oli eka kerta kun mä tällasia oon ite tehny, hä! Voi tosin olla että joskus aikoja sitten raflassa syöny fondantin..
   Jep! Maapähkinävoi on kanssa hyvää, mutta terveyden kannalta vähän kinkkinen… Toisaalta vaihtelu virkistää ainakin omaan makuun cashew- ja manteli- on parempia. Tattari toimii kanssa tosi hyvin! Kannattaa kyllä napata ens kerta vaan kotiin se lupiinijauho, tosi monikäyttöinen 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s